Różne

O wyrobach skrobiowych
Opublikowany przez: admin | Tagi: biznes, przemysł, różne | Data: 2020-05-01

Na rynku powstało całkiem sporo przedsiębiorstw, które parają się wytwarzaniem oraz przetwarzaniem produktów skrobiowych i tym podobnych. Oprócz białka ziemniaczanego, produkuje się także takie produkty jak zagęstniki spożywcze czyli produkty zwiększające lepkość środka spożywczego, substancje żelujące - substancje odpowiedzialne za nadawanie środkom spożywczym konsystencję przez tworzenie żelu oraz klajstry (klej skrobiowy) czyli kleje będące mieszanką mąki żytniej lub pszennej z gorącą wodą.Białko ziemniaczane określane jest szczególnie ważnym elementem oraz komponentem  pokarmu dla zwierząt, które należą do grupy hodowlanych. Charakteryzuje się wysoką strawnością a także zawartością czystego białka. Białko ziemniaczane powstaje z soku komórkowego ziemniaka poprzez termiczno-kwasową koagulację, odwodnienie